Het CALL concept

Het aanbod van CALL is gebaseerd op een integrale visie op de ontwikkeling van leiders, teams en organisaties. In de CALL filosofie wordt de uitdaging van het leiderschap gezien als een reis waarin mensen met vallen en opstaan leren om zich verder te ontwikkelen op vier universele dimensies. Uitgangspunten hierbij zijn heelheid, betrokkenheid en persoonlijkheid.  

De hele mens

Binnen de CALL programma’s kijken we naar de hele mens. Naar uw kwaliteiten, maar ook naar uw schaduwkanten. Want om werkelijk te ontwikkelen waar je goed in bent, helpt het om te erkennen en te accepteren waar je minder goed in bent. Je bent op je best als je helemaal jezelf kunt zijn, zonder een deel van jezelf aan de kapstok te hoeven hangen als je aan het werk gaat.

Niet alleen uw schaduwkanten, maar ook andere bewuste en onbewuste belemmeringen kunnen verhinderen dat je in je kracht gaat staan. CALL helpt u deze belemmeringen te ontdekken en aan te pakken. Op die manier helpen we u verder in het vormgeven van uw eigen vorm van authentiek leiderschap.

Persoonlijk leiderschap

CALL richt zich, met andere woorden, op de ontwikkeling van uw persoonlijk leiderschap. Altijd binnen de context van de uitdagingen waar u, uw team en uw organisatie mee te maken hebben. In de CALL programma’s beschouwen we u, als authentiek en betrokken leider, als de hefboom voor verandering en vernieuwing, voor daadwerkelijke vooruitgang van uw bedrijf of organisatie.

Betrokken leiders

In het CALL aanbod nodigen we u uit om te reflecteren en te werken aan uw eigen ontwikkeling, in relatie tot de vraagstukken van nu. Het soort leiderschap dat wij u aanreiken is niet alleen betrokken bij de eigen bron, de eigen zekerheden en onzekerheden, maar ook bij de wereld en haar toekomst; bij uw organisatie en medewerkers; bij uw klanten en directe omgeving.

Vier universele dimensies

We benaderen persoonlijk leiderschap vanuit vier essentiële dimensies. Deze vier dimensies vormen een samenhangend geheel dat in balans moet zijn om tot effectief leiderschap en vooruitgang te komen. Hieronder geven we u per dimensie een indruk van het soort vragen waarmee u binnen de CALL programma’s aan de slag gaat.

  • Hoe blijf ik nieuwsgierig en open kijken in een snel veranderende werkelijkheid?
  • Hoe creëer ik een context waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van de collectieve intelligentie in de organisatie, om zo beter aan te sluiten op wat er hier en nu van mij gevraagd wordt?
  • Hoe voed ik me met de relevante thema’s van morgen?
  • Hoe ben ik optimaal in verbinding met mezelf en van daaruit met anderen, en hoe maak ik daarbij gebruik van de kracht van diversiteit?
  • Hoe ga ik effectief om met onzekerheden, verschillen en schaduwkanten?
  • Hoe kan ik meer samenwerking en energie creëren tussen de verschillende mensen in mijn team en de onderdelen van mijn organisatie?
  • Hoe ervaar ik leiderschap in contact en met respect voor mijn lijf en omgeving?
  • Hoe kan ik meer aanwezig zijn in mijn lichaam en de verbinding ervaren tussen denken, voelen en zijn?
  • Wat is mijn unieke bijdrage aan deze wereld? Welke vaardigheden, kwaliteiten, passie, talenten wil ik daarmee vormgeven?
  • Wat inspireert mij en hoe verbind ik mij met het doel waar de organisatie voor staat?

Ervaringen

Het doorlopen van het CALL leiderschapsprogramma is een ervaring met een blijvende impact. Inzichten die onze deelnemers opdeden zijn in de loop der jaren verder verinnerlijkt en verdiept. Ze zijn een deel geworden van henzelf, vaak gevoeld als een gemeenschappelijke taal.
Veel van onze CALL-alumni, ook uit de groepen die al meer dan tien jaar geleden deelnamen, zijn elkaar op jaarlijkse basis blijven zien. Zo blijven ze elkaars ontwikkeling volgen, delen en stimuleren.

Jan Willem de Kleuver

Jan Willem de Kleuver

Senior adviseur bij Twynstra Gudde

Deelnemer Young Call

Roland van As

Roland van As

Projectleider bij de Nederlandse politie

Deelnemer Young Call

Roelof Bleker

Roelof Bleker

Voorzitter college van bestuur Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Deelnemer CALL 11

Wendy de Ruiter

Wendy de Ruiter

Chief Commercial Officer Vivat

Deelnemer CALL 11

Ronald Lotgerink

Ronald Lotgerink

CEO Vion

Deelnemer CALL 9

Yvonne Benschop

Yvonne Benschop

hoogleraar bedrijfskunde, Radboud Universiteit

Deelnemer CALL 8

Koen Overtoom

Koen Overtoom

CEO Havenbedrijf Amsterdam NV

Deelnemer CALL 8

Robert Bos

Robert Bos

Directeur VolkerInfra

Deelnemer CALL 7

Monique Vogelzang

Monique Vogelzang

Inspecteur-generaal van het Onderwijs

Deelnemer CALL 7

Siebe Riedstra

Siebe Riedstra

Secretaris-generaal Ministerie J&V

Deelnemer CALL 2

Joost van der Hulst

Joost van der Hulst

Bestuurder bij Jeugdbescherming West

Deelnemer De Verrijking

Evelien van der Kuil

Evelien van der Kuil

Adviseur bij Twynstra Gudde

Deelnemer De Verrijking

Vincent Verbeet

Vincent Verbeet

Directeur Besturing Operatie bij de Nederlandse Spoorwegen

Deelnemer CALL 13

Rob van Woerkum

Adviseur publieke sector

Deelnemer De Verrijking juni 2019