Vier seizoenen CALL

Werken en leven met de natuur als gids

Om te floreren, in uw werkzame leven en privé, is een grondige zelfkennis cruciaal. De natuur is misschien wel het beste klaslokaal om verbinding te (her)ontdekken en te versterken. Verbinding van hoofd en hart, verbinding met de ander, verbinding met uzelf en wat u belangrijk vindt, verbinding met het ritme van de natuur.

Vier keer per jaar organiseren we een moment om even uit het hectische dagelijkse leven te stappen en aan de hand van het seizoen te kijken wat op dat moment nodig is. Als we het ritme van de seizoenen volgen, wordt het leven logischer, natuurlijker. Ieder seizoen twee dagen rust, zonder telefoons, in de stilte van de natuur. Met lange wandelingen, mooie gesprekken en rake oefeningen, die u laag voor laag dichter bij uzelf brengen. We laten u ervaren dat kennis van de natuur en lessen van oeroude inheemse volkeren in de moderne tijd nog steeds van toepassing zijn.

Programma-opzet

De Vier Seizoenen CALL bestaat uit:

 • Een introductiebijeenkomst waarbij u nader kennismaakt met de inhoud van het programma. U ontmoet uw jaargenoten en gezamenlijk staan we stil bij uw persoonlijke onderzoeksvraag of -vragen.
 • Vier modules van twee dagen op een mooie, rustige locatie midden in de natuur.

Thema per module

Module I: Winter – afstand nemen, dankbaarheid

 • Waar staat u in uw leven?
 • Wat heeft u al bereikt?
 • Vanuit wel uitgangspunt vertrekt u?

Module II: Voorjaar – passie, inspiratie

 • Wat drijft u?
 • Welke plek heeft dit in uw dagelijkse leven?

Module III: Zomer – de diepere lagen in uzelf, kracht

 • Wie bent u ten diepste?
 • Wat zet u in het licht en wat in de schaduw?

Module IV: Herfst – oogst, keuzes maken

 • Wat vindt u belangrijk?
 • Hoe wilt u voor(t)leven?
Een hoogtepunt van iedere module is een interventie die past bij dat seizoen. Deze interventie is gebaseerd op eeuwenoude ceremonies en rituelen. Door deze te combineren met moderne inzichten zijn ze toepasbaar op uw (werkende) leven. De Vier Seizoenen CALL sluiten goed aan bij Young CALL: voor deelnemers aan Young CALL is dit programma een mooi vervolg, en andersom. (Geplande) deelname aan Young CALL is echter op geen enkele manier een voorwaarde.

Door wie

De Vier Seizoenen CALL wordt begeleid door Harry Misbeek en Daan van Lith.

Harry Misbeek

Harry is een echte natuurliefhebber en woont al ruim twee decennia in het natuurrijke Luxemburg. Het leven en werken in het ritme van de seizoenen zijn voor hem altijd een grote inspiratiebron geweest. Hij bekleedde verschillende leidinggevende functies in de financiële sector en leidde vervolgens twintig jaar zijn eigen organisatieadviesbureau. Nadat hij in 2017 zijn bedrijf had overgedragen, werd hij executive coach. Sindsdien begeleidt Harry programma’s over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, waarbij de natuur als gids een hoofdrol speelt. Vanuit zijn passie voor de natuur is ook zijn liefde voor stilte ontstaan. Hij begeleidt daarom regelmatig stilteretraites, waarbij de natuur eveneens als inspiratiebron dient.

Daan van Lith

Daan liep als coach, manager en consultant tegen zijn grenzen aan. Hij leefde een leven, dat niet het zijne was. Op zoek naar manieren om weer energie uit het leven te halen, trok Daan de natuur in, net als toen hij een jongen was. En daar merkte hij wederom: buiten gebeurt het. Buiten krijg je antwoorden, doordat je je geest de ruimte geeft om aan te sluiten op wat ook alweer de bedoeling was. Hij ruilde zijn pak in voor een windjack en neemt u mee de natuur in. Zodat ook u inzichten krijgt die in een werkomgeving niet zo makkelijk te vinden zijn.

Ervaringen

Lonneke Konings

Eigenaar/bestuurder kinderdagverblijf en zorgboerderij Hapert:

“Een paar dagen zonder verantwoordelijkheid, zonder telefoon en zonder allerlei bliepjes, geeft je de rust om te bezien wat er is. In de natuur voel je hoe het is om je over te geven aan het moment: go with the flow. Dat is iets wat ik heel moeilijk vind, ik hou graag de controle in handen. Maar door de rust en ruimte voelde ik me heel bewust van het seizoen. En van de tijdlijn waarop ik sta, de fase van mijn leven waarin ik me bevind. Ik heb niet alleen antwoorden gevonden, maar ook nieuwe vragen. Ik ben er nog niet. Op een volgende retraite wil ik graag weer mee.”

Praktische informatie

U volgt het programma samen met een groep van maximaal 15 deelnemers.

 

Data en locatie

Winterretraite: Data: dinsdag 14 en woensdag 15 november 2023
Locatie: De Morgenstern in Barchem

Voorjaarsretraite: Data: dinsdag 12 en woensdag 13 maart 2024
Locatie: De Hoorneboeg in Hilversum

Zomerretraite: Data: woensdag 5 en donderdag 6 juni 2024
Locatie: Centrum Athanor in Lochem

Najaarsretraite: Data: donderdag 3 en vrijdag 4 oktober 2024
Locatie: Auberge De Hilver in Diessen/Baarschot

Deze modules zijn inclusief avondprogramma en overnachting op de tussenliggende avond.
De informatieavond vindt plaats op 3 oktober 2023 in conferentieoord Samaya in Werkhoven.

Investering

De prijs voor het programma bedraagt € 6.450,- exclusief btw.
Dit is het totaal 4 blokken van 2 dagen met elk 1 overnachting op een eenpersoonskamer, inclusief catering.

 

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren kan kosteloos tot 30 dagen voor aanvang. Wanneer u zich 30 dagen of korter voor aanvang afmeldt, brengen we 75% van het factuurbedrag in rekening. Bij afmelding 5 dagen of korter voor aanvang brengen we het gehele bedrag in rekening.