CALL leiderschapsretraite De Verrijking

Als leider heeft u voortdurend te maken met nieuwe ontwikkelingen, verschuivende krachtenvelden, complexe vraagstukken. Het vergt zelfinzicht, moed en flexibiliteit om daarbij vanuit uw eigen krachten en talenten te blijven reageren.

Het programma De Verrijking is opgebouwd volgens de vier universele CALL dimensies: mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel.

Het biedt inspiratie en hernieuwd houvast voor leiders die zich gesteld zien voor de volgende vragen:

  • Hoe blijf ik als leider inspirerend?
  • Hoe maak ik gebruik van al mijn talenten?
  • Hoe blijf ik bij mijn passie, en doen wat mij te doen staat?
  • Hoe ga ik om met onvoorspelbaarheid en niet weten?
  • Hoe vergroot ik mijn eigen wendbaarheid?

Programma-opzet

Het programma start met een uitgebreid intakegesprek met de programmabegeleiders. Daarna is elke dag opgebouwd uit de volgende vaste onderdelen:

  • yoga
  • Transformatiespel
  • keuze uit verschillende individuele sessies (o.a. coaching, lichaamswerk)
  • ontspanning en reflectie

Centraal element in het programma is het Transformatiespel. Dit spel is ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler in Findhorn, een spirituele woon- en werkgemeenschap in het noorden van Schotland.
Het Transformatiespel is een speelse en avontuurlijke manier om jezelf beter te leren kennen. Het geeft u de gelegenheid om als het ware vanuit een andere dimensie naar uw eigen leven en werk te kijken. U speelt het spel vanuit vooraf geformuleerde persoonlijke vragen, op diverse niveaus. Iedere deelnemer speelt, in gezamenlijkheid, zijn eigen spel, waarbij u in symbolische vorm zaken tegenkomt die u ook in het ‘gewone leven’ kunt tegenkomen. Winnen of verliezen zijn niet aan de orde in het Transformatiespel.

Drie maanden na deze week is er een terugkombijeenkomst.

Door wie

De Verrijking wordt begeleid door Marijke ter Haar (managementcentrum De Ark) en Marcel de Rooij (Bon Courage).
Het Transformatiespel spelen we dagelijks onder begeleiding van Marijke. Zij werkt hier al vele jaren mee en weet als geen ander hoe je jezelf door dit spel kunt verrijken met nieuwe inzichten in blokkades en kansen.

De andere programmaonderdelen worden verzorgd door diverse specialisten voor lichaamswerk en coaching.

Praktische informatie

Door te werken met kleine groepen, van maximaal zes deelnemers, krijgt iedereen onverdeelde, persoonlijke en op zijn of haar situatie gerichte aandacht.

Locatie en verblijf

De retraite vindt plaats op Le Châtelas, een Zuid-Frans landgoed bij het middeleeuwse dorp Pont de Barret, in de Drôme Provençale. Op de fundamenten van een eeuwenoud boerenhuis bouwden Marijke ter Haar en haar man Pieter twintig jaar geleden een huis met weidse uitzichten, Franse terrassen, uitbundige tuin en een groot zwembad. Le Châtelas is een weldadige plek waar u echt tot rust komt. In het gastenverblijf heeft iedere deelnemer een eigen kamer met badkamer.
Le Châtelas ligt op ruim anderhalf uur rijden van de vliegvelden van Marseille en Lyon, en op een half uur rijden van Montélimar (station TGV).

Data

Helaas zijn wij genoodzaakt door de Corona de geplande retraite in september niet door te laten gaan. Nieuwe data volgt binnenkort,

Kosten

Deelname aan De Verrijking kost € 5.500,– (exclusief btw en reiskosten). Dit bedrag is inclusief de verblijfskosten in Le Châtelas.

CALL-alumni

De Verrijking is ook zeer geschikt voor groepen oud-CALL-deelnemers. Speciaal voor hen bieden we een vierdaags programma aan. De basisonderdelen zijn yoga, het Transformatiespel en individuele sessies. Het intakegesprek vindt plaats met de hele deelnemersgroep. Op basis van dat gesprek maken we een maatwerkprogramma.

Maximum aantal deelnemers: 6
Op afspraak
Kosten: € 2.950,– (exclusief btw en reiskosten; inclusief verblijfskosten)

Extra informatie

Studiebelasting is 7 dagen en voor de CALL-alumni is de studiebelasting: 5 dagen.

Deelnemers hoeven geen additionele studiematerialen aan te schaffen. Eventuele additionele studiematerialen worden tijdens het programma uitgereikt.