CALL Out

Deze tijd vraagt om nieuwe, betrokken leiders. Maar hoe ziet dat nieuwe leiderschap eruit? Wat moeten leiders in huis hebben om de toekomst vorm te geven op een eerlijke, duurzame manier? Alleen samen, in gesprek, kunnen we ons hier een beeld van vormen. Dat doen we op verschillende manieren: in de gespreksserie CALL Out en met de podcastreeks Broedcast.

CALL Out is een samenwerking tussen CALL en Daan van Lith (Expedition Goodlife), Aart Bouwmeester (Yolk), kunstenares Coco Jansen en coaches Han Nichting, Paul Nyst, Jeannette van den Ingh.

Aftrap

Op 3 november 2020 gaven we de aftrap voor CALL Out in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. We spraken met hoogleraar Andries Baart, kunstenaar Coco Jansen en ondernemers Marieke Rietbergen (Design Innovation Group) en Bram van den Broek (Pathé) over leiderschap tonen door een richting in te slaan, uit te proberen en daarvan te leren. Over doormodderen en verbeelden.

Seizoensgesprekken

In 2021 gieten we CALL Out de vorm van vier studiogesprekken in het ritme van de seizoenen.

De eerste lente-editie vond online plaats op 23 maart jl., vanuit het Broeinest van Baars & Bloemhoff in Eindhoven. Binnenkort komt er  informatie beschikbaar over de zomer-editie.

Met de gesprekken bieden we een platform voor het denken en het uitwisselen van ideeën over leiderschap in deze tijd.

De Broedcast

Tussen de driemaandelijkse meet-ups van CALL Out publiceren we podcasts over leiderschap in deze tijd, met verfrissende gesprekspartners.

Tot nu toe gepubliceerd:

  1. Broedcast met ondernemer Yorick Bruins van Wakuli over impact maken voor koffieboeren én voor je ‘eigen’ mensen. Over niet altijd even goed kunnen luisteren en hulp zoeken als je niet naar boven kunt kijken. Het is bijna lente, dus we vroegen Yorick uiteraard ook waar hij op zit te broeden.
  2. Broedcast met beeldend kunstenares Liza Wolters over de zoektocht naar de juiste mensen om mee samen te werken. Over het gebruiken van je intuïtie in het bepalen van je koers, met wat voor mensen je eigenlijk moet samenwerken om impact te maken en hoe je een ‘strong back, soft front & wild heart’ eigenlijk in de praktijk brengt.
  3. Broedcast met Daria Ofman die met Better Future organisaties helpt om hun sociale impact te vergroten. We praten over de schoonheid van diversiteit, haar lievelingsonderwerp. En over hoe je met het benadrukken van verschillen verbinding mogelijk maakt.
  4. Broedcast met Bert Moormann, bestuurder van Domesta wooncorporatie in Zuidoost Drenthe. Bert zit de broeden op de tijd na corona en hoe hij zijn huurders ook dan betaalbaar kan laten wonen en leven. Bert floreert door zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en dat ook te laten zien.