CALL leiderschapsretraite De Verrijking

Als leider heeft u voortdurend te maken met nieuwe ontwikkelingen, verschuivende krachtenvelden, complexe vraagstukken. Het vergt zelfinzicht, moed en flexibiliteit om daarbij vanuit uw eigen krachten en talenten te blijven reageren. De Verrijking helpt u daarbij.

Het programma is opgebouwd langs lijnen van de vier universele dimensies die centraal staan in CALL: mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. U brengt een volle werkweek door in een prachtige, inspirerende omgeving. Hier werkt u onder intensieve begeleiding van diverse professionals in een kleine groep van maximaal vijf deelnemers. Hierdoor krijgt u een dieper inzicht in uw drijfveren, valkuilen en blokkades. De intensiteit van het programma werkt als een snelkookpan:  de ervaring leert dat iedere deelnemer zichzelf vele stappen verder brengt dan vooraf geformuleerd, verwacht of gehoopt.

De Verrijking biedt inspiratie en hernieuwd houvast voor leiders die zich gesteld zien voor vragen als:

  • Hoe maak ik gebruik van al mijn talenten?
  • Hoe blijf ik dichter bij mijzelf in de dynamiek van werk en leven?
  • Hoe vind ik mijn passie, en ga ik werkelijk doen wat mij te doen staat?
  • Hoe draag ik (met en in mijn organisatie) bij aan een doel dat verder reikt dan goede jaarcijfers?
  • Hoe verbind ik mij met mijn omgeving op een manier die ‘klopt’ en wederzijds verrijkend is?

Opzet van het programma

Voorafgaand aan het programma heeft u een uitgebreid intakegesprek met de programmabegeleiders.
Het weekprogramma is elke dag opgebouwd uit de volgende vaste onderdelen:

  • In de vroege ochtend: yoga of een andere bewegingsvorm die bijdraagt aan een groter zelfbewustzijn.
  • Tussen ontbijt en lunch: Het Transformatiespel, waarin u stap voor stap verder doordringt in uw innerlijke drijfveren en belemmeringen.
  • In de middag heeft u keuze uit verschillende individuele sessies (onder meer coaching en lichaamswerk).
  • ’s Avonds en in het middagprogramma is er ruimte voor ontspanning en reflectie.

Centraal element in het programma is Het Transformatiespel. Dit spel is ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler in Findhorn, een spirituele woon- en werkgemeenschap in het noorden van Schotland.
Het spelen van Het Transformatiespel is iets heel anders dan een potje Monopoly of Kolonisten van Catan. Het is een intrigerende en verrassende manier om jezelf beter te leren kennen. Het geeft u de gelegenheid om als het ware vanuit een andere dimensie naar uw eigen leven en werk te kijken.

U speelt het spel vanuit een vooraf geformuleerde focusvraag, die gedurende  het spel steeds aan betekenis en gelaagdheid zal winnen en tot nieuwe inzichten zal leiden. Door de setting en de vakkundige begeleiding komt u als vanzelf terecht bij uw ‘innerlijk weten’, waardoor u uw vragen op een intuïtieve manier beantwoord ziet.

Iedere deelnemer speelt, in gezamenlijkheid, zijn eigen spel en doorloopt zijn eigen innerlijke transformatie. Wellicht vindt u (ook) antwoorden op andere vragen dan u had verwacht, maar ze brengen u altijd verder op het pad dat voor u ligt. Winnen of verliezen zijn in Het Transformatiespel niet aan de orde.

Ongeveer drie maanden na de retraiteweek is er desgewenst een terugkombijeenkomst.

Door wie

De Verrijking wordt begeleid door Marijke ter Haar (managementcentrum De Ark) en Marcel de Rooij (Bon Courage).
Marijke begeleidt Het Transformatiespel. Door haar jarenlange ervaring, haar humor en haar milde wijsheid zorgt zij er als geen ander voor dat u zichzelf door het spel verrijkt met nieuwe, diep doorvoelde inzichten in blokkades en kansen.
Marcel coördineert de inbreng van de begeleiders en is gedurende de hele week beschikbaar voor vragen die –gegarandeerd– boven komen drijven. Zijn expertise op het vlak van (persoonlijk) leiderschap en zijn eigen warme persoonlijkheid helpen u de verworven inzichten helder te plaatsen.
De andere programmaonderdelen worden verzorgd door specialisten voor lichaamswerk en coaching. Ieder op hun eigen manier en vanuit een sterke betrokkenheid, zorgen zij ervoor dat ook buiten het spel de vier dimensies aangesproken en verder ontwikkeld worden. Uw inzichten worden op deze manier stevig en integraal verankerd.

Marcel de Rooij, programmaleider CALL

Marcel de Rooij

Programmaleider

Praktische informatie

Door te werken met kleine groepen, van maximaal zes deelnemers, krijgt iedereen onverdeelde, persoonlijke en op zijn of haar situatie gerichte aandacht.

Locatie en verblijf

De retraite vindt plaats op Le Châtelas, een Zuid-Frans landgoed bij het middeleeuwse dorp Pont de Barret, in de Drôme Provençale. Op de fundamenten van een eeuwenoud boerenhuis bouwden Marijke ter Haar en haar man Pieter twintig jaar geleden een huis met weidse uitzichten, Franse terrassen, uitbundige tuin en een groot zwembad. Le Châtelas is een weldadige plek waar u echt tot rust komt. In het gastenverblijf heeft iedere deelnemer een eigen kamer met badkamer.
Le Châtelas ligt op ruim anderhalf uur rijden van de vliegvelden van Marseille en Lyon, en op een half uur rijden van Montélimar (station TGV).

Data

Helaas kan de geplande retraite in september 2020 en mei 2021 niet plaatsvinden door corona. De exacte data voor de retraite in juni 2022 volgt binnenkort.

Kosten

Deelname aan De Verrijking kost € 5.500,– (exclusief btw en reiskosten). Dit bedrag is inclusief de verblijfskosten in Le Châtelas.

CALL-alumni

De Verrijking is ook zeer geschikt voor groepen oud-CALL-deelnemers. Speciaal voor hen bieden we een vierdaags programma aan. De basisonderdelen zijn yoga, het Transformatiespel en individuele sessies. Het intakegesprek vindt plaats met de hele deelnemersgroep. Op basis van dat gesprek maken we een maatwerkprogramma.

Maximum aantal deelnemers: 6
Op afspraak
Kosten: € 2.950,– (exclusief btw en reiskosten; inclusief verblijfskosten)

Extra informatie

Studiebelasting is 7 dagen en voor de CALL-alumni is de studiebelasting: 5 dagen.

Deelnemers hoeven geen additionele studiematerialen aan te schaffen. Eventuele additionele studiematerialen worden tijdens het programma uitgereikt.