Seizoensexpeditie:
Leven en werken in het ritme van de seizoenen

Wellicht herkent u het wel: als het winter is, is het aanlokkelijk om binnen te zitten en het rustig aan te doen. Terwijl in de lente nieuwe energie ontstaat om actief te worden, aan de slag te gaan en nieuwe stappen te zetten. Toch laten de meeste agenda’s een ander beeld zien.

Vier keer per jaar organiseren we een moment om even uit het hectische dagelijkse leven te kunnen stappen en aan de hand van het seizoen te kijken wat op dat moment nodig is. Als we het ritme van de seizoenen volgen, wordt het leven logischer, natuurlijker. Dan ervaren we dat we meer grip hebben op ons leven en onze agenda. Dat het meer vanzelf gaat.

Opzet van de najaarsexpeditie

  • Het najaar is het seizoen waarin we van nature stilstaan bij de afgelopen periode: wat willen we behouden en hoe willen we verder?
  • We nemen u mee de natuur in, waar we u aan de hand van op eeuwenoude tradities gebaseerde oefeningen laten ervaren wat u in uw leven gevormd heeft.
  • In de natuur is de herfst de oogstmaand. Uit de oogst halen we wat we nu nodig hebben, maar ook wat we willen laten rusten in de winter zodat het in de lente weer kan opbloeien.
  • We ‘oogsten’ door te kijken naar waar we dankbaar voor zijn, wat u maakt tot een sterk en goed persoon. Dit geeft een basis van vertrouwen voor keuzes voor de toekomst.
  • De herfst gaat ook over volwassenheid; vanuit uw eigen kracht keuzes maken. Dingen achterlaten die achtergelaten mogen worden – in welke vorm dan ook. Daarmee maken we de weg vrij voor het nieuwe.

Door wie

De Natuurexpeditie wordt begeleid door Daan van Lith en Harry Misbeek van Expedition GoodLife.

Daan liep als coach, manager en consultant tegen zijn grenzen aan. Hij leefde een leven, dat niet het zijne was. Op zoek naar manieren om weer energie uit het leven te halen, trok Daan de natuur in, net als toen hij een jongen was. En daar merkte hij wederom: buiten gebeurt het. Buiten krijg je antwoorden, doordat je je geest de ruimte geeft om aan te sluiten op wat ook alweer de bedoeling was. Hij ruilde zijn pak in voor een windjack en neemt u mee de natuur in. Zodat ook u inzichten krijgt die in een werkomgeving niet zo makkelijk te vinden zijn.

Ook Harry liep tegen zichzelf aan, voordat hij het roer omgooide. Na in de financiële sector gewerkt te hebben, runde hij een eigen organisatieadviesbureau en werkte hij als coach. Harry is een echt natuurmens en woont al jaren in de Luxemburgse Ardennen. Het heen en weer pendelen tussen Nederland en Luxemburg eiste een zware tol: zijn lichaam schreeuwde hem toe dat het zo niet langer kon. Hij hakte de knoop door en settelde permanent in Luxemburg. Hier vindt hij metaforen in de natuur voor leiderschap, samenwerking en verbinding en neemt u daarin mee.

Praktische informatie

De groep bestaat uit 8-12 deelnemers en 2 begeleiders. Deelname aan kost €675, exclusief btw en verblijfkosten. Voor verblijfkosten rekenen we €150-200, inclusief eten en drinken.

Deze expeditie vindt plaats in Grenspark de Kalmthoutse Heide, een natuurgebied op de grens van Nederland (Putte, NB) en België (Kalmthout). We slapen in een prachtige accommodatie met volledige privacy dichtbij het park. Naar eigen keuze zijn er een- of twee persoonskamers met sanitair beschikbaar.

Deze tweedaagsen staan nog op het programma:

Najaarsexpeditie: 7 en 8 oktober 2021 Thema: oogst, reflectie en vruchten plukken.
Winterexpeditie: 20 en 21 januari 2022 Thema: stilte, rust en bezinnen.
Voorjaarsexpeditie: 7 en 8 april 2022 Thema: ontluiken, tijd voor nieuwe ideeën.

Inschrijven kan via Expedition GoodLife.