CALL Stilteretraite

Stilte laat niemand onberoerd. Stilte kan vredig aanvoelen, rustgevend, of verdiepend. Maar evengoed kan stilte ervaren worden als ongemakkelijk, saai, confronterend, of eenzaam. Hoe dan ook brengt stilte uiteindelijk de gedachtestroom tot rust. Zo vergroot u uw verbondenheid met uw omgeving en met iets wat groter is dan uzelf.
Juist in deze drukke en vaak chaotische tijd zijn momenten van verstilling van groot belang. Toch lijkt het erop dat we steeds verder vervreemd zijn geraakt van onze innerlijke stilte. Daardoor voelen we vaak een diep verlangen naar rust, diepte en écht contact. Niet zo gek, want het is wetenschappelijk aangetoond dat stilte de gezondheid stimuleert en het prestatie- en concentratievermogen sterk verbetert.

De CALL Stilteretraite biedt de ruimte en de rust om weer in contact te komen met uw diepere drijfveren en verlangens. Na drie dagen voelt u zich een ander mens: uzelf.

Programma

De dagen volgen een vast en eenvoudig dagritme. We starten de dag vroeg met lichte yoga-oefeningen, gevolgd door begeleide meditatie. We zullen veel buiten zijn en wandelen. Mocht daar behoefte aan zijn, is er op een aantal momenten de mogelijkheid voor een kort persoonlijk gesprek.

We vragen deelnemers om af te zien van afleiding als boeken, muziek, telefoon en internet. Zo dompelt u zichzelf echt onder in de stilte van de natuur. Door zelfs uw doelen los te laten, geeft u de stilte en uw intuïtie alle ruimte voor invallen en inzichten. In de stilte van uw eigen wijsheid en autoriteit, vindt u uw eigen antwoorden.

Door wie

Harry Misbeek

Harry is een echte natuurliefhebber en woont al ruim twee decennia in het natuurrijke Luxemburg. Het leven en werken in het ritme van de seizoenen zijn voor hem altijd een grote inspiratiebron geweest. Hij bekleedde verschillende leidinggevende functies in de financiële sector en leidde vervolgens twintig jaar zijn eigen organisatieadviesbureau. Nadat hij in 2017 zijn bedrijf had overgedragen, werd hij executive coach. Sindsdien begeleidt Harry programma’s over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, waarbij de natuur als gids een hoofdrol speelt. Vanuit zijn passie voor de natuur is ook zijn liefde voor stilte ontstaan. Hij begeleidt daarom regelmatig stilteretraites, waarbij de natuur eveneens als inspiratiebron dient.

Froukje Thijs

Froukje Thijs houdt van zowel de stilte als van de razernij van de zee. Ze heeft daar als ervaren zeezeiler vaak van kunnen genieten. Daarnaast danste ze jarenlang zeer frequent flamenco en kreeg les van de beste flamencodansers van Sevilla. Flamenco laat zien hoe leeg maar ook hoe vol stilte kan zijn. Tot 2015 vervulde ze diverse functies bij Randstad, waarna ze haar eigen coachingspraktijk Café de Liefde begon op een tot de verbeelding sprekende plek in Rotterdam centrum. Daar begeleidt ze mensen met levens- en liefdesvragen.

Praktische informatie

Data en locatie

De volgende CALL Stilteretraite vindt plaats van 2 tot en met 5 oktober bij Centrum Athanor in Lochem. Wij starten en eindigen om 14:00u.

 

Investering

De totale kosten van de Stilteretraite zijn € 1.450,- (excl. BTW).

 

Annuleringsvoorwaarden

Annuleren kan kosteloos tot 30 dagen voor aanvang. Wanneer u zich 30 dagen of korter voor aanvang afmeldt, brengen we 75% van het factuurbedrag in rekening. Bij afmelding 5 dagen of korter voor aanvang brengen we het gehele bedrag in rekening.