Onze historie

Ons leiderschapsprogramma CALL, voor de top van het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en ngo’s was aanvankelijk ons enige aanbod. De oerversie van dit programma heette CELL (Centre for Executive Leadership and Learning) en werd begin deze eeuw bij KPMG ontwikkeld door Paulien Assink. 

In 2002 bracht zij het programma onder de vlag van Twynstra Gudde Adviseurs en Managers, waar het verder tot ontwikkeling kwam. Na aantal jaar droeg Paulien de programmaleiding over aan Aleida Meijerink. Marcel de Rooij, voormalig directievoorzitter van Twynstra Gudde, nam CALL mee naar zijn nieuwe bureau, Bon Courage.

Bredere insteek en doelgroep

Uit de positieve ervaringen van deelnemers ontstond de vraag naar nieuw aanbod voor een bredere doelgroep. Vanuit dezelfde CALL-visie en aanpak ontwikkelden we Young CALL en verschillende leiderschapsretraites.

Het CALLaboratory biedt een heel divers aanbod aan programma’s die zich focussen op één of meer van de vier CALL-dimensies. Deze werkplaats voor leiderschapsontwikkeling biedt ruimte voor persoonlijk én wetenschappelijk onderzoek naar nieuw leiderschap.

De nieuwste aanvulling op het CALL-palet is CALL Out, een serie gesprekken waarin CALL-trainers, -sprekers en -alumni van gedachten wisselen met gasten die een verfrissende kijk hebben op leiderschap van nu. Voor deze gesprekken vinden we steeds een andere vorm. Tijdens de lockdown vonden ze live plaats zonder publiek en werden ze gedeeld via livestream of podcast. Onze midzomeravondwandeling 2021 vond plaats vanuit ieders favoriete plek in de natuur, onderling verbonden per telefoon en videoverbinding. Volgende keer verzinnen we weer iets anders verrassends.