Young CALL
Als leidinggevende zit je in het spitsuur van het leven. Je worstelt met groeiende verantwoordelijkheden, zowel op het werk als thuis, in je relatie en als ouder. Om meer impact te kunnen maken, is een volgende stap nodig, door te investeren in persoonlijk leiderschap.
Young CALL biedt de mogelijkheid om, even buiten de waan van de dag, stil te staan bij hoe jij als persoon functioneert en hoe je van waarde wilt zijn voor jouw organisatie en voor de wereld.
Je brengt je eigen kwaliteiten en valkuilen in kaart en krijgt zicht op het effect dat deze hebben op je handelen. Je wordt je meer bewust van je reflexen in moeilijke situaties, bent meer in balans en beter in staat om adequaat in te spelen op complexe vraagstukken.
Deelnemers ondervinden daarnaast vaak veel steun van het netwerk dat tijdens de trainingsdagen ontstaat.
Programma-opzet
Wij zien het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap als een reis langs meerdere dimensies: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Op al deze vlakken ga je aan de slag.
Young CALL is dan ook geen traditionele training, eerder een ontdekkingsreis. Je komt (weer) in contact met je eigen kern, om van daaruit met jouw talenten een bijdrage te kunnen leveren. Aan je organisatie en daarmee uiteindelijk aan de maatschappij als geheel. Persoonlijk leiderschap betekent ook: leren omgaan met je schaduwkanten, verantwoordelijkheid nemen om te handelen en blijven staan als het spannend wordt.
Het programma begint met een intakegesprek, waarin je individueel kennis maakt met de begeleiders. Samen bekijken jullie wat de uitdagingen zijn bij jouw verdere ontwikkeling en werken we toe naar het formuleren van jouw persoonlijke ontwikkelvraag. Daarna volgen vijf modules van twee dagen rond één thema. Welke dat zien zie je hier:
Thema per module
In elke module staat een ander thema centraal. Deze behandelen de volgende kernvragen:
Module I: Biografie
- Wie ben ik?
- Wat zijn mijn eigen patronen?
Module II: Talenten
- Wie ben ik?
- Waar ligt mijn persoonlijke kracht?
- Hoe geef ik mijn persoonlijke kracht vol de ruimte?
Module III: Belemmeringen
- Wat zijn mijn overtuigingen?
- Wat zijn mijn belemmeringen?
Module IV: Natuurexpeditie met Expedition Goodlife
In deze vierde module gebruiken we de natuur als katalysator voor persoonlijk leiderschap. Zonder telefoons, horloges en andere externe prikkels gaan we in de natuur op zoek naar onze eigen, innerlijke stem.
Module V: Manifestatie en oogsten
- Hoe kom ik meer tot mijn kern?
- Hoe leer ik vandaaruit handelen?
Door wie
Jos Meekers
Coach en spreker
Juditha Melssen
Programmaleider
Marjolein Huber
Coach
Joris Groenendijk
Programmaleider en coach
Joris is een afgestudeerd psycholoog en bedrijfskundige die jarenlang als verandermanager in grote organisaties werkzaam is geweest. De mens en zijn of haar gevoel en gedrag begrijpen, dat is zijn roeping in het leven. Joris gaat letterlijk en figuurlijk met mensen op reis en doet dat graag buiten, in de natuur. Hij heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van twintigers en dertigers.
Jeannette van den Ingh-van Wijk
Programmaleider en coach
Peter van Dongen
Coach
Ria Verlinden
Vanuit een opmerkelijke achtergrond in het zakenleven (de diamantsector in Antwerpen) is Ria geboeid geraakt door bedrijven en teams – vooral vanuit systemisch perspectief.
Zij heeft veel in het buitenland gewerkt, vooral in Tsjechië en Zuid Afrika. Ria’s focus ligt op de potentie van het individu, in verhouding tot en in relatie met het grotere geheel.
Ze zoekt samen met u naar manieren om het leven vrijer te laten stromen, zowel op het persoonlijke en collectieve vlak, als tussen generaties.
Daan van Lith
Daan liep als coach, manager en consultant tegen zijn grenzen aan. Hij leefde een leven, dat niet het zijne was. Op zoek naar manieren om weer energie uit het leven te halen, trok Daan de natuur in, net als toen hij een jongen was. En daar merkte hij wederom: buiten gebeurt het. Buiten krijg je antwoorden, doordat je je geest de ruimte geeft om aan te sluiten op wat ook alweer de bedoeling was. Hij ruilde zijn pak in voor een windjack en neemt u mee de natuur in. Zodat ook u inzichten krijgt die in een werkomgeving niet zo makkelijk te vinden zijn.
Esther Herber-Zeij
Programmaleider en coach
Ervaringen
Ilse van der Horst
Manager zorg en begeleiding bij stichting Philadelphia
“Als beginnend leider was ik op zoek naar meer verdieping. Naar een antwoord op vragen als: wie ben ik en hoe wil ik me positioneren binnen de organisatie? Mijn leidinggevende vroeg me of Young CALL niks voor mij was. Toen ik het programma las, met name de natuurmodule, moest ik denken aan het televisieprogramma B&B Vol Liefde, waarbij in dit seizoen vooral in het teken stond van spiritualiteit. Ik was bang dat ik straks ook naakt in het gras zou liggen, op zoek naar mijn zonnevlecht.
Zelf ben ik meer het type dat bij tegenslag de mouwen opstroopt en doorgaat. Gaan met die banaan, een overwinnaarsmentaliteit. Tegelijkertijd realiseerde ik me: als ik dan echt zo stoer ben, dan moet ik dit ook ondergaan. Dus daar ging ik, met mijn rugtas vol ervaringen en trauma’s: moeilijke jeugd, jong moeder geworden, gescheiden, noem maar op. Al direct tijdens de intake stelden Joris en Jeannette vragen waarmee ze dingen uit mijn spreekwoordelijke rugtas haalden. Voor mij was dit startgesprek de spijker op z’n kop. Toen besloot ik: ik ga ervoor.
Loslaten en omarmen
Mijn eerste hulpvraag werd: wat heb ik los te laten? Later aangevuld door: hoe kan ik mijn complete zijn omarmen? Ik geloof namelijk dat je alleen een goede leider kunt zijn wanneer je in staat bent om bij jezelf naar binnen te durven keren en ook je donkere/onaangename kant onder ogen durft zien. Ik kon altijd al wel beschouwend naar mezelf en anderen kijken, maar echt doorvoelen, dat ging ik niet aan. Ook het spirituele heb ik lange tijd (onbewust) uitgeschakeld. Wat de vier CALL dimensies betreft, zat ik vooral op het fysieke en het mentale.
Terugkijkend heb ik Young CALL echt ervaren als de beste reis van mijn leven. Ik heb de moed kunnen opbrengen om te vertragen, stil te staan, stil te zijn, te lachen, te huilen. Ik ben op basis van mijn kernwaardes zoek gegaan naar mijn passie, met een overweldigende energie als resultaat. Maar ook ben ik confrontaties uit mijn verleden aangegaan, waarna alles leeg voelde.
Overwinning
Dat ik deze reis heb aangedurfd, voelt als een ware overwinning. Ik zie nu dat ik in staat ben te leven in plaats van alleen te overleven. Ik ervaar rust in de keuzes die gemaakt moeten worden. Waar ik eerst vaak primair reageerde, durf ik nu tijd en ruimte te nemen om beslissingen goed te doorvoelen.
Ook in het contact met mijn medewerkers kan ik meer in het hier en nu zijn. Ik ben oordeellozer geworden. Ik heb geleerd welke vragen tot de essentie leiden. Mijn rugtas is uitgepakt en ik heb alles wat erin zat, kunnen bekijken en herschikken. Daardoor kan ik dichter bij mezelf blijven en weet ik beter dan ooit wie dat is.”
Bob Jan Schoot Uiterkamp
"Nu weet ik: ik ben goed genoeg."
“Als beginnend ondernemer komt er veel op je af. Ik ben vorig jaar begonnen met mijn praktijk De IJsselcoach. Voor die tijd werkte ik bij ontwikkelingsorganisatie Agriterra. Mijn toenmalige leidinggevende deed ooit CALL Leadership en was daar zo lovend over dat ik nu dacht: daar wil ik ook wat mee. Ik worstelde met mijn onzekerheid om vol mijn plek in te nemen, om me te profileren als mens, als coach en als schrijver.
De intake van #YoungCALL vond ik meteen al treffend: ik werd vol geraakt door de spiegel die Jeannette en Joris mij voorhielden. Ik voelde me erg gezien en dat gaf veel vertrouwen.
Ruimte voor eigen verlangens
De eerste module van het programma gaat over je levensthema. Wat ik daar heel raak vond is dat ik me bewust werd dat ik dienend ben ingesteld, maar mezelf daarbij nogal eens wegcijfer. Zo benut ik niet mijn volle potentieel. Ook niet als mens, als echtgenoot en als vader. Ik heb daar veel over gepraat met mijn omgeving en dat heeft echt een proces op gang gebracht. Ik realiseer me nu dat ik mijn eigen verlangens niet voldoende ruimte geef.
Tussen de eerste en de tweede module zaten zes weken. Die tussenliggende periode had voor mij wel wat korter mogen zijn. Dat hoorde ik ook terug bij andere deelnemers. Na twee tot drie weken merk je toch dat je langzamerhand weer in oude patronen vervalt.
In voorbereiding op module twee, waar talenten centraal staan, is het de bedoeling dat je in je omgeving ophaalt wat je naasten zien als jouw sterke punten. Die deel je dan met de groep. Dat was heel intiem en persoonlijk en dat zorgde voor een sterke vertrouwensrelatie. Mijn zelfvertrouwen is merkbaar gegroeid, door de terugkoppeling uit de groep. ‘Ga ervoor, zet jezelf neer’, was samenvattend hun boodschap. Als sterke punten kwamen mijn rust naar voren, betrouwbaarheid en een enorme drive. ‘Jij bent de goedheid zelve’, zei iemand.
Snoepwinkel
De open space coaching is een regelrechte snoepwinkel. Ik heb daarin mijn hartsverlangen onderzocht met Peter van Dongen, een familieopstelling gedaan met Ria Verlinden, een coachwandeling met Joris en een sessie met Jeanette. Zij leerde me: stel jezelf elke dag de vraag ‘Op welke manier heb ik vandaag mezelf gediend?’ Dat vind ik een hele mooie. Zo word je je bewust dat je daar de tijd voor mag nemen en vervolgens met meer bezieling kan geven.
Deze hele opleiding zie ik als een investering in mezelf. Het heeft me nu al opgeleverd dat ik tegen mezelf kan zeggen: “Ik ben goed genoeg, ik mag er gaan staan. Ik heb nog geen idee wat de verdere uitkomst is, zowel van het programma als van mijn ondernemerschap, maar dat vind ik al heel veel waard.”
Menno Spelbos
Hoofduitvoerder vastgoedonderhoud
“Door alle grote gebeurtenissen in het leven word je gevormd. Tijdens Young CALL beleef je deze belevenissen opnieuw en mag je meekijken naar de levenservaringen van de andere deelnemers. Het is fijn om te ontdekken hoe de vorming van je karakter ontstaat door ervaring; door dat besef kan je bepaalde karaktereigenschappen ook ombuigen.
Je eigen talenten ontdekken en benoemen vond ik echt te gek. Maar ook het zien van de talenten van anderen in de groep heb ik als zeer waardevol ervaren. Mijn Young CALL-vrienden gaven veel inzicht in mijn talenten, waardoor deze duidelijker worden en beter inzetbaar.
Het meest confronterend vond ik de module Belemmeringen. Het is lastig en moeilijk om uit te zoeken waar een belemmering vandaan komt. Je angst echt in de ogen kijken is leerzaam en maakte mij meer volwassen.
Als afsluiting van het programma leg je de puzzelstukjes die je ontwikkeld hebt tijdens de training aan elkaar. Dat maakt de reis compleet.
Door in de ‘Open Space’ te mogen werken met briljante coaches die deskundig zijn op verschillende gebieden, werd Young CALL voor mij een super ervaring die mij verder helpt in mijn leven, zakelijk én privé. Ik had het niet willen missen.”
Esther Krapels
Manager business development bij Hago Nederland
Andermans bagage
Mijn vraag ging over mijn neiging om te veel verantwoordelijkheid naar me toe te trekken. Ik wil altijd alles voor iedereen oplossen. Daarmee ren ik mezelf voorbij. Tijdens het programma verdiept en verbreedt zo’n vraag zich. Je gaat terug naar je jeugd en daar zie je waar zo’n patroon vandaan komt. Tijdens een familieopstelling ging coach Jos Meekers letterlijk aan mij hangen om te laten voelen hoeveel gewicht je dan met je meeneemt en hoeveel energie dat kost. Het feit dat ik hem bleef tillen zei veel over mij. Maar hij liet me ook zien hoe het anders kon.
Ik heb geleerd dat als je je eigen licht koestert, laat schijnen en goed voor jezelf zorgt, je ook goed voor een ander kan zijn. Ik kijk nu meer vanuit mijn gevoel naar wat werkelijk mijn eigen verantwoordelijkheid is en wat niet bij mij hoort. Je kunt niet de bagage van een ander dragen.
Buddy
Je moet ervoor open staan om diep naar binnen te keren. Maar de echte uitdaging zit er natuurlijk in dat je die inzichten meeneemt naar buiten en dingen ook anders durft te doen. Op mijn werk heb ik tijdens het programma veel met mijn leidinggevende kunnen praten hierover. Zij fungeerde echt als een soort buddy. Zij kon me erop wijzen wanneer ik weer in oude patronen verviel, dat was heel fijn.
Dankzij Young CALL sta ik meer met mezelf en anderen in verbinding. Ik kan me beter focussen op wat echt belangrijk is. Het programma gaf me inzicht in onbewuste angsten en oordelen die me daarin onbewust belemmerden. Ik heb mijn diepste angsten onder ogen gezien en geleerd mijn kwaliteiten te waarderen en mezelf volledig te omarmen. Als je het durft, gaan er echt dingen veranderen, merk ik.
Meer in balans
Ik durf nu ook nee te zeggen en hou me minder bezig met wat anderen van me vinden. Zo heb ik het altijd leuk gevonden om te schrijven, maar daar deed ik nooit wat mee. Tijdens het programma ben ik gedichten gaan delen. Ik durf mezelf meer te tonen, zowel in mijn vurige energie als in kwetsbaarheid. Dat krijg ik terug uit mijn omgeving: ik ben meer in balans, sta steviger in mijn schoenen. Ik kan oprecht zeggen dat ik me een meer heel en gelukkig mens voel.
De groep deelnemers heeft nog altijd contact met elkaar. We hebben een appgroep en organiseren twee keer per jaar een terugkom-moment. Het is fijn om zo’n groep ‘critical friends’ te hebben. We bellen elkaar geregeld. Zo kunnen we elkaar verder blijven helpen. Eén deelnemer is zelfs een goede vriendin geworden. Dus ja: Young CALL was echt een cadeautje.
Milou Engelaer
Organisatieadviseur bij Humanitas DMH
"Na een roerige tijd met veel ontwikkelingen in het team waar ik in zat, was ik niet helemaal in balans. Ik twijfelde of ik op het goede pad zat en vroeg me af hoe ik beter in mijn kracht kon komen. Daarom stelde mijn leidinggevende voor om Young Call te gaan doen. Doordat ik al eerder een persoonlijk leiderschapstraject had gedaan en ook al eens coaching had gehad, twijfelde ik over de meerwaarde van het traject. Na het bespreken van die twijfel met een van de begeleiders, besloten we toch een intakegesprek te doen. Na dat uur had ik geen twijfel meer: ik ging meteen al met nieuwe inzichten de deur uit en werd echt aan het denken gezet.
Verrijkende combinatie
Vanaf minuut één ga je met een groep vol (dan nog) onbekenden een avontuur aan. Elke module bestaat uit één dag gezamenlijk optrekken en één dag een zelf in te vullen programma met Open Space coaches met elk hun eigen invalshoek. De combinatie van die twee elementen maakt dat Young Call zo verrijkend is: je trekt samen op met de groep en helpt elkaar daarin verder, maar krijgt ook ruimte voor de individuele verdieping.
Terugdenkend herinner ik mij bij elke tweedaagse een (of meerdere) AHA-erlebnis(sen). Ik heb veel over mezelf geleerd, herken weer andere gedragspatronen en reflexen en heb die beter leren begrijpen en gebruiken. Ook heeft Young Call me helpen herinneren mijn lijf en intuïtie te gebruiken in het werk.
Critical friends
Bijzonder genoeg gingen mensen om me heen ook echt iets aan me merken. “Je lacht meer”, “je ziet er anders uit”, “wat straal je” zijn enkele van de opmerkingen die ik kreeg. En vlak voor de laatste module wisselde ik ook nog van baan. Een beslissing waar ik nog steeds heel blij mee ben en die ik zonder Young Call denk ik niet had genomen.
Voeg daar een nieuwe groep met ‘critical friends’ aan toe (zo’n groep waarmee het na een half jaar bij de eerste reünie nog steeds meteen ontzettend vertrouwd voelt) en dan heb je de perfecte context om even de spotlight op jezelf te richten en opnieuw koers te bepalen."
Jan Willem de Kleuver
Senior adviseur bij Twynstra Gudde
De belangrijkste reden om deel te nemen aan het Young Call leiderschapsprogramma, was mijn behoefte om mij meer bewust te worden van mijn besluiten en activiteiten. Het programma zou van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de verdere ontwikkeling van mijn persoonlijk leiderschap.
Het ging mij erom dat ik mijn persoonlijke doelen kon halen. Het is belangrijk om te handelen volgens je besluiten, ongeacht de invloed van anderen. In het programma van Young Call ben ik hiermee aan de slag gegaan.
Ervoor gaan
Gedurende het programma heb ik verschillende wandelingen gemaakt met een coach. Hij gaf mij het advies, dat als je weet wat je wilt, je er vol voor moet gaan, zowel mentaal en emotioneel, als spiritueel en fysiek. Dankzij zijn adviezen heb ik meer inzicht gekregen in het belang van de vier leiderschapsaspecten en de balans hiertussen. In mijn werk ben ik mij hiervan nu meer bewust. Wel heb ik behoefte aan meer werkgerelateerde persoonlijke begeleiding. Dat kan mogelijk een vast onderdeel van het programma of misschien een vervolgtraject zijn.
Goede reflectie
De meerwaarde van een kleine groep bij het werken in een leiderschapsprogramma is dat groepsgenoten elkaar goede reflectie kunnen bieden. Dat is wel bijzonder: personen die je van tevoren niet of nauwelijks kent, kunnen na een korte periode je kernwaarden en valkuilen benoemen. Dat zegt wel iets over het niveau van het programma en de omgeving die is gecreëerd. Ook was ik onder de indruk van de kwaliteit van de diverse coaches en hun inzichten.
Rust en tijd
Ik heb de rust en de tijd die ik kon nemen om (samen met coaches) te reflecteren als zeer prettig ervaren. In mijn werk zijn er verschillende opdrachten met elk een andere dynamiek. Daardoor ben ik vaak meer bezig met het realiseren van resultaten en zaken voor elkaar krijgen. Dat is erg interessant en geeft energie, maar ik realiseer me ook dat het belangrijk is om rust in te bouwen en te reflecteren.
Niet leeftijdgebonden
Young Call is niet leeftijdgebonden; het is van toegevoegde waarde voor mensen met vijf tot tien jaar werkervaring. Uiteraard is het relevant dat je in je werk ingewikkelde en uitdagende situaties vanuit een leiderschapsperspectief meemaakt. Voorwaarde is wel enig zelfinzicht en openstaan voor reflectie, zodat je na afloop tevreden kunt zijn met het resultaat van het programma.
Roland van As
Projectleider bij de Nederlandse politie
Binnen mijn organisatie heb ik me mogen ontwikkelen op het gebied van ‘hard skills’. In een politiek-bestuurlijke omgeving is het echter ook van belang om je bewust te zijn van je ‘soft skills’. Het is goed om te weten hoe je dicht bij jezelf blijft, terwijl je manoeuvreert tussen verschillende krachten en belangen.
Mijn toenmalige leidinggevende had goede ervaringen opgedaan in CALL, dus toen zij mij vroeg of Young Call misschien wat voor mij was, heb ik meteen ‘ja’ gezegd.
Het meest is mij de ‘kernwaardenoefening’ bijgebleven. Hierin benoemen je medecursisten jouw kernwaarden en –kwaliteiten. Dat maakt je bewust van wat anderen aan bepaalde kwaliteiten bij jou voelen, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Ik vond dat een verhelderende oefening, die kort daarna meteen doorwerkte in mijn dagelijkse praktijk.
Persoonlijk leiderschap
Als vanuit het niets kwam er korte tijd na de training een programmamanager op de lijn die mij benaderde omdat hij had gehoord welke kennis ik bezat én over welke competenties ik beschikte. Of ik projectleider wilde worden. Deze mogelijkheid sloot aan op het carrièrepad dat ik voor mezelf in gedachten had. Bij Young Call heb ik echt gevoeld wat persoonlijk leiderschap betekent; van daaruit vóel je of iets op je pad past.”
Openstellen is cruciaal
In Young Call stimuleer je elkaar als groep. Je staat open voor feedback, het gaat om leren en evalueren, om kunnen en willen. Je openstellen is cruciaal, dan gaat het echt leven en straal je echt ‘hartenkracht’ uit.
Je medecursisten worden je ‘Critical Friends’. Aan de hand van verschillende oefeningen vragen zij goed door over wat je graag aan jezelf zou willen veranderen en waarom. Ik gaf daarbij aan dat ik meer natuurlijke autoriteit zou willen uitstralen. Daarin was ik nog zoekende. Door alle feedback heb ik meer inzicht gekregen in mijn gedrag en welke uitwerking dat heeft op anderen.
Anders in het leven
De opbrengst van deze training werkt ook privé door. Mijn partner merkt dat ik nu anders in het leven sta. Je leert geen trucjes, de veranderingen zijn intrinsiek. Ik sta meer open voor mijn medemens en durf ook meer van mezelf te laten zien. Hoewel ik altijd kritisch ben, moet ik in het geval van deze training bekennen dat ik geen kritische noot zou kunnen bedenken.”
Coco Jansen
Kunstenaar, ontwerper, projectleider en producent
“Zonder overdrijven kan ik mijn deelname aan Young CALL een zeer vormende en misschien wel levensveranderende ervaring noemen. Als ondernemer en kunstenaar was ik vooraf wat afwachtend naar wat mijn plek binnen de groep zou zijn. Ik ging ervan uit dat mijn achtergrond nogal zou afwijken van de rest van de groep. Mijn reserves werden in de eerste kennismakingsronde ontkracht: in deze groep mensen mag iedereen er volledig zijn, met heel hun verhaal. Met alles waar je trots op bent en alles waarvan je bang bent dat het het daglicht niet kan verdragen. Er is ruimte om te zíj́n. Er is maar héél weinig ruimte voor oordeel.
Zachter naar jezelf kijken
Mijn vertrouwen is gegroeid, in mijzelf en in de mensen om mij heen. Ik ben toleranter geworden, met name doordat ik zachter naar mezelf ben gaan kijken. Als ik terugkijk zie ik dat ik steeds meer ín mijzelf ben gestapt, alsof ik mijzelf steeds meer heb omarmd, geaccepteerd. Zoals de mooie zin die ik hier heb geleerd: beter een heel mens, dan een goed mens.
Het leven kan zo kolkend zijn, zo vol emotie, gedachten, feest en tranen. Ik ben heel blij dat ik wezenlijke stappen hebben kunnen zetten om bewuster te voelen en zien wat de situatie is, beter de afstand kan nemen om te reflecteren op wat er gebeurt en vervolgens de keuze te maken of ik hier iets mee wil doen of dat ik het laat. Daardoor zakt de ruis naar de achtergrond en ga ik als een aanzienlijk gelukkiger mens door het leven.
Beter leren nadenken
Ik heb een nieuwe structuur ontdekt waarnaast ik mijn denken kan leggen. Dat wil zeggen: ik heb beter leren nadenken. Vanuit voorwaarden die ik zelf heb ontdekt en heel kloppend voelen. Ik wijs de kanten die ik minder leuk vind aan mijzelf niet meer meteen af, ik onderzoek ze. En ik sta sterker achter mijn kanten waar ik trots op ben en die ik de ruimte wil geven. Ik denk dat ik hierdoor milder ben geworden, ik heb leren buigen. Naar het leven, naar de mensen om me heen en naar mijzelf.
Ik heb mezelf beter leren kennen, waardoor ik in de rest van mijn leven de ander beter kan zien en horen. En naast dat ik mijn trainers daar oneindig dankbaar voor ben, gun ik dat iedereen.”
Praktische informatie
Je volgt het programma samen met een groep van maximaal 15 deelnemers in een vergelijkbare fase.
De bijeenkomsten vinden plaats op Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven.
Data en kosten
Young CALL 13
- Module 1: 3 en 4 september 2024
- Module 2: 4-5 november 2024
- Module 3: 16 en 17 december 2024
- Module 4: 30 en 31 januari 2025
- Module 5: 17 en 18 maart 2025
- Module 1: maandag 10 & dinsdag 11 februari 2025
- Module 2: maandag 7 & dinsdag8 april 2025
- Module 3: maandag 19 & dinsdag 20 mei 2025
- Module 4 (buiten): maandag 16 & dinsdag 17 juni 2025
- Module 5: maandag 22 & dinsdag 23 september 2025
- Module 1: woensdag 8 & donderdag 9 oktober 2025
- Module 2: dinsdag 25 & woensdag 26 november 2025
- Module 3: maandag 12 & dinsdag 13 januari 2026
- Module 4: donderdag 5 & vrijdag 6 maart 2026
- Module 5: maandag 13 & dinsdag 14 april 2026
Alle modules zijn inclusief overnachting op de tussenliggende avond.
De kosten voor dit opleidingsprogramma bedragen
€ 7500,– exclusief btw en exclusief verblijfskosten.
Voor de verblijfskosten ontvangt u een voorschotnota van € 1.750,– exclusief btw.
De studiebelasting is 10 dagen. Deelnemers hoeven geen additionele studiematerialen aan te schaffen. Eventuele additionele studiematerialen worden tijdens het programma uitgereikt.
Annuleringsvoorwaarden
Annuleren kan kosteloos tot 30 dagen voor aanvang. Wanneer u zich 30 dagen of korter voor aanvang afmeldt, brengen we 75% van het factuurbedrag in rekening. Bij afmelding 5 dagen of korter voor aanvang brengen we het gehele bedrag in rekening.